Om kort tid skal vi igen vælge nye medarbejderrepræsentanter til DSB’s bestyrelse. Denne gang for en 4-årig periode.

 

Da vi efter de mange udskiftninger i LPO ikke selv står med en indlysende kandidat, har vi i stedet indgået aftale med vores nærmeste samarbejdspartnere, nemlig lokomotivførerne på S-tog og forbundsledelsen i Dansk Jernbaneforbund.

 

Det betyder, at LPO DSB peger på lokomotivfører og fællestillidsmand for lokomotivførerne på S-tog, Thomas Bryan-Lund. Thomas er en særdeles dygtig og kompetent tillidsmand og har, hans beskedne alder til trods, mange års erfaring som tillidsrepræsentant. I dagligdagen i DSB er LPO S-tog og Thomas en af LPO DSB’s nærmeste samarbejdspartnere. Vi vender rigtig mange ting med kollegerne på S-tog og prøver hele tiden at koordinere det fælles arbejde, så vi står så stærkt og samlet som muligt.

 

Som suppleant til Thomas, stiller vi Ebbe L. L. Drögemüller. Det gør vi, fordi Ebbe også er en dygtig tillidsmand. Han har en solid erfaring og – efter 8 år som lokal TR for lokomotivførerne i København – har Ebbe en stor kontaktflade. Det er der også brug for, når man skal samle de erfaringsmæssigt ca. 1000 stemmer, der kræves, for at blive valgt.

 

LPO DSB arbejder samtidig for at sikre genvalg af Dansk Jernbaneforbunds næstformand, Preben Steenholdt Pedersen. Preben behøver vist ikke nærmere introduktion i lokomotivførerkredse. Han har været med i den faglige organisation i mange år og har oparbejdet en kæmpe erfaring og et enormt netværk. Preben har ligeledes været med i bestyrelsesarbejdet i DSB i efterhånden rigtig mange år. Her har han været medarbejdernes sikre anker mod det politisk udpegede flertal i bestyrelsen.

 

Det er helt afgørende, at Preben og Thomas bliver genvalgt henholdsvis valgt, så vi også fortsat har medlemmer i bestyrelsen, som har baglandet og styrken til at stå imod arbejdsgivernes og politikernes pres.

 

Valget foregår i perioden 25. februar – 2. marts 2020, og vores anbefaling er:

  1. Brug din demokratiske ret og din stemme
  2. Stem på de tillidsfolk, der søger valg, dvs. Preben S. Pedersen og Thomas Bryan-Lund.

 

På forhånd tak …