LPO har lavet et nyt tiltag på vores hjemmeside, så vi sikrer os, at endnu flere lokomotivførere får anmeldt en arbejdsskade og øger muligheden for, at arbejdsskaden anmeldes korrekt, så man ikke går glip af eventuel arbejdsskadeserstatning.

 

Hvis du bliver ramt af en arbejdsskade, udsat for vold og trusler, får et tilbagefald på en tidligere arbejdsskade, eller pådrager dig en arbejdsbetinget lidelse, så gå ind på vores hjemmeside www.lpo-dsb.dk under menupunktet (kassen): ”Arbejdsskade”. Her er tjeklister for de fire nævnte kategorier.

 

Tjeklisterne er lavet, fordi vi i LPO DSB oplever, at vores kolleger nogle gange ikke får den arbejdsskadeserstatning, de kunne have været berettiget til, hvis anmeldelse, mv. var foretaget korrekt.

 

Klik på ”Tjeklister for arbejdsskade” (i kassen Arbejdsskade), så vil der fremkomme fire tjeklister og en supplerende liste. De fire tjeklister har følgende overskrifter med de emner de omhandler:

  • Arbejdsulykke med vold og trusler
  • Arbejdsulykke/arbejdsskade både fysisk og psykisk
  • Tilbagefald på arbejdsulykke
  • Erhvervssygdomme og arbejdsbetinget lidelser
  • Supplerende liste (ikke vigtigt i første omgang, da det bare er noget generelt)

 

Det er vigtigt, at du benytter tjeklisterne lige så snart arbejdsskaden er sket, eller hurtigst muligt lige efter hændelsen, da det desværre er dig selv, der har bevisbyrden ved pådragelse af en arbejdsskade.

 

På hver tjekliste er der påført en personkreds, som du kan kontakte, hvis du har behov for hjælp, samt en opfordring til at bringe din sag hurtigst muligt til arbejdsskadessagsbehandleren i Dansk Jernbaneforbund.