Lyt til artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

På baggrund af en mail udsendt til et større antal lokomotivførere i DSB – via DSB’s mailserver – skal vi indskærpe, at arbejdet, uanset den pågældende mails indhold og uanset, hvordan den enkelte læser og tolker dens indhold, skal holdes normaliseret.

 

Vi vil samtidig henlede opmærksomheden på, at en eventuel opfordring til kollektiv arbejdsnedlæggelse kan have ansættelsesretlige konsekvens for den, der opfordrer. Så tænk dig altid godt om, når du debatterer og undlade at bruge og debattere i lange mailtråde og via funktionen ”svar alle”.

 

De uoverensstemmelser, der er – og nok altid i et eller andet omfang vil være – søges af den faglige organisation altid løst via det fagretlige system. Det er kernen i den danske model. Den bakker vi i LPO fuldt og helt op om, da den danske arbejdsmarkedsmodel historisk set har ført til den relative velstand danske lønmodtagere har i forhold til stort set alle andre landes lønmodtagere.

 

Og til dig, som måske læser nærværende information som et forsøg på at begrænse ytringsfriheden. Det er IKKE tilfældet.

 

I LPO synes vi, der skal være højt til loftet og langt til døren. Men der er – ligesom i al anden debat – nogle ting som er væsentlige at være opmærksom på.

 

Ingen ønsker, at enkeltindivider kommer i uføre. Det håber vi, at der forståelse for.