Lyt til artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Det er altid en god ide at være forsikret, også imod arbejdsløshed. Og det er faktisk blevet vigtigere.

 

Selv om ledigheden i Danmark er lav, er der alligevel flere tusinde danskere, der bliver arbejdsløse hver måned. Også i DSB er der jævnligt kollegaer, der mister deres job. P.t. er det ikke på grund af nedskæringer, men man kan f.eks. blive syg og miste sit job pga. for højt fravær.

 

De fleste kommer heldigvis hurtigt tilbage i job, men tiden uden arbejde kan være hård, især økonomisk og især hvis man ikke er medlem af en a-kasse. Bliver du arbejdsløs uden at stå i en a-kasse vil du i udgangspunktet stå helt uden indtægt. Det er kun ganske få (dem med en formue mindre end 10.000 kr. og en ægtefælle, der ikke kan forsørge dem), der kan få kontanthjælp.

 

Det er derfor en rigtig god ide at være medlem af en a-kasse. Ud over sikring af en rimelig indtægt, så hjælper a-kassen dig også videre i job. Fra 1. januar 2024 står a-kassen 100% med ansvaret for at få dig videre i job i de første 3 måneder. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, venter kommunens jobcenter. Har man fulgt en lille smule med i den offentlige debat de senere år, så er der nok en lille klokke, der ringer hos de fleste i forhold til de mange triste historier om jobcentrenes behandling af de borgere, de egentlig er sat i verden for at hjælpe. Med tanke på det, er det måske værd i stedet at sætte sin lid til den hjælp, man kan få i en a-kasse.

I Danmark er der frit a-kasse valg. Dansk Jernbaneforbund anbefaler og samarbejder med a-kassen; Min A-kasse, hvor forbundet sidder med i a-kassens besluttende organer og kan tale vores medlemmers sag. På den baggrund ved Min A-kasse noget om mennesker med jernbanejobs og det er derfor en god ide at vælge Min A-kasse. Det er en professionel a-kasse, som kan hjælpe dig godt videre, og de er billigere end de fleste andre a-kasser, faktisk en af landets billigste og kun sølle 18 kr. dyrere pr. md. end de billigste discount a-kasser.
Du kan melde dig ind eller skifte a-kasse på www.min-a-kasse.dk.

 

Er du allerede medlem, så kan du få et gavekort på 500 kr. af Min A-kasse, hvis du skaffer et nyt medlem. Det kan du læse mere om her. Har nærværende vakt din interesse, så gå ind på Min A-kasses hjemmeside og meld dig ind.